Visie

VISIE

Stichting woongroep Pannerden en het team vinden het belangrijk dat de bewoner de regie heeft over zijn eigen leven.
De regie hebben betekent dat je zelf eigen keuzes kunt maken.
Begeleiding helpt je om tot eigen keuzes te kunnen komen.

In woongroep Pannerden wonen volwassenen met een licht en matig verstandelijke beperking. Je woont in een appartement dat je huurt bij woningstichting Vrijleve.
De begeleiding komt wanneer je ondersteuning nodig hebt. Dit ligt vast in een ondersteuningsplan. Je woont individueel en naar behoefte kun je gebruik maken van de gezamenlijke ruimte en gezamenlijke activiteiten.
Omdat de begeleiding niet altijd beschikbaar is, moet je even kunnen wachten met een vraag. Je moet open staan voor ondersteuning.

We vinden het belangrijk dat je de zelfstandigheid behoudt en daar waar mogelijk kunt uitbreiden. Ouders en familie hebben hierin ook een belangrijke rol.

Ook vinden we het belangrijk dat je een eigen netwerk hebt. Een netwerk is bijvoorbeeld je familie, vrienden, sportclub of de buren. Wij ondersteunen je bij het onderhouden van het netwerk of zoeken naar een netwerk.

En soms heb je gewoon een luisterend oor nodig. Praten over heel gewone dingen of samen een kopje koffie drinken waardoor je je op woongroep Pannerden thuis kunt voelen.

Vastgesteld 31 augustus 2011

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *